Opis
Solidny rondel ze stali nierdzewnej z dnem termoakumulacyjnym zapewnia ekonomiczne, oszczędne i wydajne gotowanie, dzięki czemu odkryjesz nowy wymiar gotowania, redukowania soków i wywarów mięsnych.
Ten rozmiar jest odpowiedni do przygotowywania sosów, redukcji mięsa i warzyw, topienia czekolady, marynowania owoców, takich jak gruszki w winie, gotowania puddingów, kaszek dla niemowląt, baz do kremów itp.
Zalety naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej:
- wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 304
- można bez obaw używać metalowych przyborów kuchennych
- ergonomiczny uchwyt zapewnia bezpieczną obsługę
- naczynia są kompatybilne ze wszystkimi rodzajami płyt grzewczych, w tym indukcyjnymi
- mogą być używane do pieczenia w piekarniku
- mocne dno typu sandwich oszczędza energię
- skumulowana energia przenosi ciepło równomiernie do garnka, dzięki czemu można wcześniej wyłączyć kuchenkę i pozwolić potrawie „dokończyć gotowanie"
- łatwe w czyszczeniu - zewnętrzna i wewnętrzna powierzchnia garnka są polerowane na wysoki połysk
- można myć w zmywarce
Zalecamy:
- używać rękawic kuchennych podczas intensywnego podgrzewania
- używać płyty o rozmiarze proporcjonalnym do średnicy garnka